Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flått på penis

Spørsmål

For ca. 4 uker siden fikk jeg et flåttbitt på penis, i grenseland mellom hva som er forhud og hva som er resten av penis. Flåtten hadde maks vært der i 3 timer før den ble fjernet. Området var litt rødt og klødde litt noen dager, før kløen gikk over. Nå har det dukket opp noe som kan minne om en kjønnsvorte der flåtten var. Kan ikke si 100% om det er eksakt på samme sted, men tror det. Hadde et utbrudd av kjønnsvorter for ca 10 år siden. Det gikk bort av seg selv, og har ikke vært plaget med det siden. Husker ikke helt hvordan de så ut da, men det minner som sagt om det. Har bare denne ene, det er ikke flere på/rundt penis. Har og hatt noen tilfeller av ubeskyttet sex de siste månedene. Jeg vil gjerne tro at dette er en reaksjon på flåttbittet, men har nå blitt bekymret for at det kan være noe annet.. Den har vært der i ca 14 dager uten å forandre seg nevneverdig (muligens blitt litt mindre). Legger ved et bilde.

Mann, 33 år

Svar

Hei og beklager et litt forsinket svar, som har rent datatekniske forklaringer.

Jeg ser for meg en av to mulige teorier her:

1) Når man fjerner en flått, blir litt av biteapparatet til flåtten sittende igjen i huden. Det er ufarlig, men skaper en fremmedlegemereaksjon, på linje med en torne fra en rose eller en flis. Et fremmedlegeme kan også bli innekapslet.
Det at dette etter alt å dømme sitter nøyaktig der flåtten var, taler for denne teorien. Hvis dette er forklaringen, vil din fastlege kunne pirke vekk dette for deg med letthet.

2) Du kan helt tilfeldigvis ha fått f.eks. en kjønnsvorte på mer eller mindre nøyaktig det sted hvor flåtten satt. Det er mulig, for tilfeldigheter er jo rare saker, men ikke spesielt sannsynlig. Jeg holder det følgelig dette som en mindre sannsynlig teori.

Et sikkert svar kan du kun få ved å la fastlegen din ta en titt på dette. Det ville jeg ha gjort hvis jeg var deg, om ikke dette forsvinner av seg selv, litt etter litt. Det at det nå muligens har blitt litt mindre, gjør at du kan se utviklingen an litt videre.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-