Fjernet føflekker

Spørsmål

Hei. Jeg fjernet to føflekker går. Grunnen til at de ble fjernet var at de hadde vokst ut av huden og slik sett var i veien. Ellers var det ingen grunn til å fjerne dem. De satt på underarmen, midt mellom håndledd og albue. Sårene ble sydd med 3 og 4 sting, ca 2 cm lange. Skal ta stingene om 12 dager. Legen sa jeg skulle holde meg i ro, slik at såret skulle gro, men hvor mange dager bør jeg holde armen i ro? Været er fint og det er mye arbeid jeg kunne ha gjort, hvis det er mulig. Sårene plager meg ingen ting, men vil nødig belaste armen mer enn nødvendig, så lenge jeg ikke vet hvor lenge jeg bør holde den i ro. Han satt på vannfast plaster, så dusjing er vel ikke noe problem? Eller bør det gå noen dager før såret får vann på seg? Skulle selvfølgelig avklart dette med legen, men glemte av dette da jeg var der og nå er det helg og ingen tilstede.

Mann 40
Svar

Hei! Det er ingen problem å bruke armen. Det kan du gjøre med en gang. Det er satt sting som holder sårflatene godt sammen. Det er viktig at du ikke får slag mot såret. Da kan stingene ryke og såret åpne seg. Utover dette kan du bruke armen som vanlig. Unngå vann på plasteret de første to-tre dagene. Deretter er det ingen problem. Sårflaten har begynt å gro og lukket seg.