Filler

Spørsmål

Jeg har et par spørsmål vedr. fillere generelt, og Juvederm spesielt./Jeg har en historikk med litt prøving og feiling, noen behandlinger har jeg vært fornøyd med, andre har gitt "buler" og/eller asymmetri, selv om jeg alltid har benyttet seriøse klinikker med autoriserte behandlere./Jeg lurer litt på hva som egentlig er "sant" om fillere; hva er best? De som bruker kun Restylane sier det er best, de som benytter kun Juvederm hevder det samme, og begrunner det med De og de egenskapene. Begge høres fornuftig ut! Eller er det slik at Restylane egner seg best til noen områder, og Juvederm til andre?/Tok nylig min første Juvederm-behandling av kinnben og nasolabiallinje, og ble ikke fornøyd med resultatet. Behandler lyttet kanskje ikke tilstrekkelig til mitt ønske, om å korrigere for asymmetri - for det er fortsatt asymmetri på mine kinn, i tillegg har jeg fått mer volum på 1 side. Juvederm (Voluma) i nasolabiallinjen resulterte i skjevt smil! Jeg gikk tilbake til min behandler, som masserte litt og sa jeg måtte gi det tid, massere selv - og at det kunne ta uker før resultatet ble optimalt./Selv tenker jeg dette ikke er helt greit. Jeg stusset også over bruk av Voluma i nasolabiallinjen. Og jeg stusset over svaret til legen som behandlet meg. - Hva kan jeg egentlig forvente her? Og hva er lurt å gjøre nå? Skal jeg vente og se, eller be om å få Juvederm i nasolabiallinjen fjernet? Vil korreksjon/påfyll på kinnbein forbedre asymmetrien? Håper du kan gi noen svar og en 2nd opinion.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. En seriøs klinikk vil alltid gå igjennom kjente bivirkninger og et pasientsamtykke i forkant av behandlingen. Små kuler som du nevner og noe asymmetri kan skje – selv i de beste hender.

2. Det finnes ingen fasit hvilken filler som er best. Både Restylane og Juvederm inneholder hyaluronsyre, og er blant de beste. Hvilket navn man foretrekker tror jeg ikke betyr veldig mye. Hvordan selve behandlingen utføres er viktigere enn merkenavnet.

3. En vanlig “feil” er at man skal endre på mindre ujevnheter, sette mer filler eller forsøke fjerne den rett etterpå. På generelt grunnlag er det lurt å vente en periode før man gjør noen endringer. Det vil selvfølgelig variere i hvert enkelt tilfelle. Hvis forskjellene er mindre er rådet om å vente en periode først og massere godt. Ta en kontroll etter et par uker, så har man et godt grunnlag å avgjøre hva man skal gjøre.

Håper svaret var til hjelp.