Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Filler og hylase

Spørsmål

Hei!

For to måneder siden fikk jeg utført en Restylane filler-injeksjon i nasolabiallinjen. Denne ble utført av autorisert/sertifisert sykepleier ved en seriøs klinikk. Jeg ble stort sett veldig fornøyd med behandlingen, men det har lagt seg en tynn linje/pølse med Restylane på innsiden av den ene munnviken, ved siden av smilelinjen. Den er både følbar og godt synlig under huden (ca 1,5 cm lang, 1-2 mm bred). Min behandler forsøkte å løse den opp med Hylase med type botox-nål, rett i "linjen", 3-4 små injeksjoner. Det lyktes imidlertid ikke å løse opp filleren. Jeg er fornøyd med min behandler, men hun hadde ingen erfaring med Hylase og var svært forsiktig, kanskje for forsiktig. Jeg lurer på: Hva må til for å løse opp filleren (hvor mye, hvordan)? Vil filleren på sikt løse seg opp av seg selv? Hvor lang tid kan det ta? (Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å måtte vente lenge på at den skal løse seg opp av seg selv - det er ikke så pent med denne synlige linjen).

For øvrig har jeg både hørt og lest at det kan være vanskelig å legge filler i smilelinjene da dette er et område som stadig er i bevegelse. Stemmer dette? Er blitt litt engstelig for å gjøre dette igjen dersom jeg får samme resultat i munnvikene også neste gang.

Jeg har også fått utført en Skinbooster-behandling, på hhv. 1ml og 2ml (januar, februar, den tredje gjenstår). Her synes jeg resultatene lar vente på seg, men har skjønt at en kan forvente at det kan ta noe tid, og at en må ha opp til 3 behandlingsrekker (3*3 injeksjoner over halvannet år) før det endelige resultatet vises?

Mvh
nybegynner på feltet

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. En tynn linje kan forekomme etter behandlingen med filler. Restylane inneholder hyaluronsyre som vil «gå vekk» av seg selv i løpet av 4-6 måneder. Et alternativ er å ta tiden til hjelp, og vente på at dette går ned. Hylase kan som du har prøvd brukes da det løser opp filleren. Hvis man ikke har hatt effekt av en behandling, kan man vurdere å prøve dette igjen. Det er viktig da at man kommer på rett sted hvor fillere er, og bruker riktig mengde. I min erfaring pleier hylase å ha god og rask effekt (vanligvis innen 24 timer).

2. Hylase kommer med instruksjon på standard dosering. Hvor mye kommer an på hvor stort området er.

3. Det stemmer at smilelinjene kan være vanskelig. Dette fordi underliggende muskulatur (og ikke bare volumtap) er medvirkende. Ved evt. senere behandling kanskje man skal avstå å behandle dette området, eller bruke kun en veldig liten mengde.

4. Jeg har dessverre ingen erfaring med skinbooster behandling så kan ikke gi eller dele noen erfaringer med deg her.

Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-