Fettsuging

Spørsmål

jeg har født to barn, de er 8 og 2 år.
etter siste fødsel har jeg blitt så plaget av hengemage, dvs. fødselsmage. var hos min fastlege og han sendte henvisning til kirurg, men denne avviste meg fordi han mente jeg var overvektig(veier 78 kg)og da det var for mye fett og de ikke hadde utstyr til fettsuging ble jeg avvist. finnes det andre sykehus i landet som har mulighet til å fettsuge meg i tilleg til en oppstramming av huden? har ikke råd til privat.

Kvinne, 29 år

Svar

Hei!

Jeg tror du kan få problemer med å finne offentlige sykehus som kan prioritere en slik kosmetisk operasjon. Dette er en prinsipiell debatt og noen mener at offentlige sykehus ikke skal holde på med slike inngrep i det hele tatt. I dag er det foreløpig så mange andre lidelser som vil bli prioritert før fettsuging og kirurgiske kosmetiske inngrep at jeg tror ikke det er reellt å tro på at det offentlige kan gi deg et tilbud på dette.

Hvis magen din gir deg så mye besvær at legen din mener at det er medisinsk nødvendig å operere deg kan jo dere søke trygdekontoret om å få dekket inngrepet på en privat klinikk. Imidlertid tror jeg dette også kan bli vanskelig.

Det er rikelig med private tilbud om fettsuging, men som du peker på koster det en del penger.

Det er din fastleges jobb å undersøke om det finnes offentlig tilbud om fettsuging i nærområdet ditt eller landet forøvrig. Jeg kjenner dessverre ikke til at dette er noe prioritert område på denne problemstilling noe sted i landet.