Feiler jeg fremdeles noe til tross for negative funn ved undersøkelse ?

Spørsmål

Hei, Har for en måneds tid siden hatt ubeskyttet oralsex i Frankrike. Maks 1 min. Har vært på olafiaklinikken to ganger og tatt prøver fra urinrør og fant ingenting i mikroskopet. Tatt også tre urinprøver og alle kommer tilbake negative. Problemet mitt at jeg er rød på tuppen av penis og har funnet noe som kan se ut som et sår rett innenfor urinveisåpningen. Blir også veldig rød og sår etter onanering på penishodet og på selve peisen. Det svir egentlig gjennom hele dagen. Friksjon fra undertøy osv. Vært slik nå i nesten to uker. Ingen utflod eller andre smerter. Svir ikke når jeg tisser. Legen på olafiaklinikken mente dette var et hud problem og gav resept på daktacort men syntes ikke dette har hjulpet. Også vært inne på om dette kan være et herpes utbrudd. Hva tror du det kan være?

Mann 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Ut fra det du forteller, at du har hatt dette, sannsynligvis relativt uforandret, i to uker taler imot at det kan dreie seg om en herpes;- herpes ytrer seg vanligvis som en akutt oppstått ansamling av ørsmå væskefyllte blemmer som etter kort tid flyter sammen og etterhvert danner et distinkt sår som står en uke til 10 dager. Det gjør vondt ved berøring og lymfeknutene på den ene eller den andre siden i lysken pleier å forstørres og likeledes være ømfiendtlige ved berøring. Av og til kan man få abortive utbrudd, dvs. utbrudd som "snur" før viruset riktig har nådd frem til slimhinnen, men noe spor i selve slimhinnen er det ikke vanlig å se med det blotte øye, likevel kan slike utbrudd overføre herpesvirus til en seksualpartner. 


Så hva dette dreier seg om er uklart, desverre er bildets oppløsning så dårlig at det er umulig å se detaljene i området, selv ved forstørrelse av bildet. Det kunne eventuelt ha dreid seg om et herpesutbrudd i emning, men som sagt, da ville du sett en utvikling til et sår over tid;- når det har stått i 14 dager er det altså usannsynlig. Av og til kan det komme ørsmå vorter, som oftest condylomer i urinrørsåpningen og det er mulig at det er det, selv om de burde ha vokst noe i løpet av de to ukene du har observert dette. Slike lar seg forholdsvis enkelt behandles, men man må selvsagt være sikker på at det da er vorter. Og noen ganger er slimhinnenes overflater ikke aldeles glatte, men kan ha små uregelmessigheter uten at det dreier seg om noe sikkert sykdommelig, som du jo tenker at dette er, et resultat av oralsexepisoden for en månedes tid siden. Imidlertid har du fremdeles svie i området og blir rød og sår ved onanering, noe som vel ikke har vært slik før. 


Siden du altså fremdeles har plager så synes jeg du burde oppsøke Olafiaklinikken på nytt og fortelle om dette og be om en ny undersøkelse, det hender at man finner årsaken etter flere konsultasjoner hvor man altså ikke har funnet noe, det tror jeg er det beste rådet jeg kan gi deg. Lykke til og god bedring !  

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-