Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Er leppene mine blå?

Spørsmål

Hei. Mitt spm er om du mener disse leppene ser normale ut eller bør sjekkes opp. Jeg synes det er blå flekker på dem. (Sett dette nå i 2-3 uker) Jeg er nok litt for obs på kroppen min nå fordi jeg har vært syk i mange uker med virus, pustebesvær og plager fra magen. Legevakt har tatt EKG av meg som var fin, lungene høres bra ut og jeg har bra oksygen i blodet. Da bør vel ikke dette være noe å være bekymret over? Men jeg stusser over det fordi jeg mener de ikke har sett sånn ut før. Jeg er 33 år gammel, ingen sykdommer fra før.

Kvinne 33
Svar

Hei.


Bildet du har vedlagt, er dessverre av lav kvalitet, så det er ikke så mye jeg ser. Men jeg ser ihvertfall ingen blå flekker eller noe som helst annet som ser unormalt ut. Du skriver at du "synes" du ser blå flekker på leppene, og kanskje dette "synes" er noe av kjernepunktet her. Det er mye en kan tenke at en ser, om ser nøye nok etter, og jeg hører også at du er usikker på om du ser noe eller ikke. Jeg sier ikke at det er slik at leppene dine ikke har blå lepper, for skulle jeg ha sagt noe om det, så burde jeg ha sett leppene dine i virkeligheten, eller med et bilde av høy kvalitet. Om du ønsker å vite om du faktisk har blålige lepper eller ikke, så er det jo en mulighet å spørre venner eller familie, evt fastlegen. Da ville jeg nok passet på å ikke stille noe ledende spørsmål ("ser du de blå flekkene jeg ser?"), men heller spørre helt åpent "Ser du noe unormalt eller spesielt med leppene mine?".


Lepper kan bli blå (cyanotiske) om en har for lite oksygen i blodet. Men det har du jo ikke iflg målingene som har blitt foretatt, så jeg tenker at dette mest sannsynlig er helt normalt og ingenting galt. Men dette er altså med forbehold om at bildet du sendte, dessverre har svært liten informasjonsverdi pga at det er uklart og med lav oppløsning.


Det er ofte ugreit å gå med ubesvarte helsespørsmål, så om du vil få lagt dette fra deg effektivt og greit, så kan du saktens be fastlegen ta en titt på dette.


Ha det bra.