Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En utvekst i pannen. Den vokser, kan det være kreft?

Spørsmål

Hei jeg har fått en utvekst i pannen som jeg er redd kan være kreft. Tror jeg merket den for ca 3 mnd siden, men da var det bare en ujevnhet i huden. Den har vokst de siste ukene. Legger ved bilde. Jeg har klødd litt på den så den set litt sår ut nå. Kan det være et malingt melanom?

Kvinne 52
Svar

Hei.


En utvekst av ukjent årsak og som vokser, evt et sår som ikke gror, er "inntil det motsatte er bevist" noe som kan være kreft, og som derfor SKAL sjekkes av lege. Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og det er dessverre veldig uklart og ute av fokus, så jeg kan på ingen måte si noe sikkert i noen retning her. I tillegg skal en ikke stille slike diagnoser over nett og via et bilde, naturligvis. Det skal sees på av lege i form av reell legekonsultasjon, og er en da det minste i tvil, vil en gå videre med utredninger, enten ved at den fjernes og sendes til undersøkelse i mikroskop for å avgjøre hva det er, eller ved henvisning til hudlege eller kirurg. 

Du spør om det kan være malignt melanom. Det er ikke det første jeg tenker på når jeg ser bildet, blant annet for disse pleier å være mye mørkere, men igjen skal ingen ting sikkert sies her, for det ville vært risikabelt og uforsvarlig. Mitt svar til deg er at dette skal du defintivt gå til lege med, i første omgang fastlegen din.

Ha det bra.