Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En rød kul i huden på et bryst

Spørsmål

Hei! Jeg fikk for noen uker siden det jeg trodde var en kvise på siden av høyre bryst. Den er der fortsatt og har blitt litt større, ca 2-3 mm. Den er hard og er en «kul», det kjennes ut som den bare går på utsiden av huden, men det er vanskelig å kjenne under den. Den er ikke øm, men har klemt litt på den, for tenkte kanskje det kunne være et inngrodd hår, så kan jo være at den ikke går bort fordi jeg ikke lar den være. Men siden jeg har hatt den i noen uker blir jo bekymret og man begynner jo å tenke i de verste baner. Er det noe jeg burde sjekke hos lege?

Kvinne 33
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og synes det ser ut som at dette er noe som sitter i huden, og ikke inni brystet. Det ser ut som en liten hudbetennelse av noe slag. Men bildet er uklart, og en skal ikke gjøre seg noen sikre konklusjoner uten en reell legeundersøkelse, så dette er kun mine tanker om det du beskriver og det jeg ser, ikke noen endelig konklusjon eller diagnose.

Også brystkreft kan gi synlige forandringer i huden, så om dette ikke er noe som forsvinner igjen etterhvert, så synes jeg du for ordens skyld skal la din lege undersøke dette. Jeg går ut fra at legen da lett kan konstatere at det etter alt å dømme er en liten hudinfeksjon, f.eks. en betent talgkjertel i huden e.l.

Ha det bra.