Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En mangeårig kul ved kneet har begynt å bli rød og vond

Spørsmål

Jeg har i alle år hatt en liten kul under huden på siden av kneet. Den er nå blitt noe større, på størrelse med en ert. Noen ganger litt øm, samt rødlig(lignende en kvise). Er det grunn til bekymring? For øvrig; kan det stemme at bruk av hårfjerningskremen Vaniqa kan medføre håravfall andre steder enn der det er ment (overleppe/hake)?

Kvinne 48
Svar

Hei.


Du er altså en kvinne på 48 år, som "i alle år" har hatt en liten kul under huden på siden av kneet. Det at du har hatt den så lenge, forteller oss ihvertfall at det ikke er en kul som er ondartet, for da hadde det jo forverret seg hele tiden. Så farlig kan det ihvertfall ikke være.

Kulen har nå endret seg, forstår jeg, og blitt tidvis noe rød og øm, kviselignende. Det er betennelsestegn, rent generelt.

Hvis det er en infeksjon, siden du sier kviselignende, f.eks. rød med gul tupp, eller om det blir markant større og verre i dagene som kommer, så kan det være en infeksjon som bør behandles av legen, f.eks. om det er en liten byll, så kan det hende at legen må kutte hull på den og tømme ut evt puss inni.

Hva kulen er / har vært i utgangspunktet kan jeg naturlig nok ikke si noe skråsikkert om uten å undersøke deg, men vi kan tenke i retning av en seneknute eller utposning på en seneskjede, men de vil vanligvis ikke bli betente. En liten fettkul kan det også være, og de kan bli betente. 


Når det gjelder ditt andre spørsmål om hårfjerningskremen Vaniqa, så er det slik at den i kun svært liten grad absorberes gjennom huden og inn i kroppen, hvilket ville vært forutsetningen for at den skulle kunne gi hårtap andre steder enn der du smører den på. Men det er teoretisk mulig, og står beskrevet som en mulig bivirkning, så det kan ikke utelukkes.


Håper det var greie svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-