En liten kul i hodebunnen. Redd for kreft.

Spørsmål

Jeg oppdaget for ca 4-5 måneder siden en liten hump i hodebunnen oppå hodet, helt tilfeldig. Minner om en kvise, men det føles ut som en liten kul på str med en ert. Jeg er ganske redd for sykdommer og er ofte oppi hodet og kjenner om den har vokst. Den kan da bli rød og vond. Har ingen andre plager, er 33 år og føler meg frisk. Jeg har lest på nettet og er redd for basalcellekreft. Bør jeg ta dette videre for å få sjekket hva dette er?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Bildene du har vedlagt, er dessverre ganske uklare og gir ikke noen sikre svar. Men noen umiddelbar mistanke om kreft får jeg definitivt ikke. Det kan f.eks. dreie seg om en liten fettkul, som kan ha blitt irritert av at du kjenner på den for ofte. Det er viktig at du lar være å kjenne og plukke på denne videre nå, for det kan være det som har gitt hudforandringene vi ser nå.

Selv om jeg avgjort ikke har noen mistanke om kreft ut fra det du forteller her, så kan ingenting sikkert sies om diagnoser over nettet, så jeg synes du for ordens skyld (og ikke pga mistanke) skal la legen din ta en titt på dette for deg. Så får du et sikkert svar på hva det er og ikke er, og slipper å tenke mer på dette, du som har tendens til helseangst.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-