Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En knappenålsstor kul under pungen

Spørsmål

Hei Jeg har i noen måneder hatt en liten kul under pungen, nærmest i «skjøten» mellom testiklene, midt under. Den er ikke øm og har ikke forandret størrelse. Vil tippe den er på størrelse med et knappenålshode. Det kjennes ut som den ligger mer mot hardt vev enn mykt og flytter seg ikke når jeg trykker på den. Kjenner noen ganger litt uling/strålende smerte nedentil, men aner ikke om dette har noen sammenheng. Hva kan dette være? Mann, 46

Mann 46
Svar

Hei.


En kul på størrelse med et knappenålshode, som ikke forandrer størrelse, gir liten grunn til bekymring eller tanker om at det kan skyldes sykdom. Jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert uten å se denne, men mine tanker går mest i retning av en tilstoppet talgkjertel, en fettkul eller en godartet knute i huden, altså helt ufarlige ting som ikke har med sykdom å gjøre.

Men så har vi en god tommelfingerregel når det gjelder alt som har med kuler å gjøre:

Enhver nyoppdaget kul skal legeundersøkes, fordi en kul helt teoretisk sett i noen tilfeller kan skyldes ondartet sykdom. Og fordi når det gjelder slike ting, så er det naturligvis bedre med ti legeundersøkelser for mye, enn akkurat en for lite. 

Så jeg synes du skal stikke innom fastlegen ved anledning for å bekreftet at dette mest sannsynlig neppe har med sykdom å gjøre. Når du etter alt å dømme får den beskjeden, så er det jo også en bonus at du slipper å tenke mer på dette.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-