En knappenålsstor kul under pungen

Spørsmål

Hei Jeg har i noen måneder hatt en liten kul under pungen, nærmest i «skjøten» mellom testiklene, midt under. Den er ikke øm og har ikke forandret størrelse. Vil tippe den er på størrelse med et knappenålshode. Det kjennes ut som den ligger mer mot hardt vev enn mykt og flytter seg ikke når jeg trykker på den. Kjenner noen ganger litt uling/strålende smerte nedentil, men aner ikke om dette har noen sammenheng. Hva kan dette være? Mann, 46

Mann 46

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


En kul på størrelse med et knappenålshode, som ikke forandrer størrelse, gir liten grunn til bekymring eller tanker om at det kan skyldes sykdom. Jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert uten å se denne, men mine tanker går mest i retning av en tilstoppet talgkjertel, en fettkul eller en godartet knute i huden, altså helt ufarlige ting som ikke har med sykdom å gjøre.

Men så har vi en god tommelfingerregel når det gjelder alt som har med kuler å gjøre:

Enhver nyoppdaget kul skal legeundersøkes, fordi en kul helt teoretisk sett i noen tilfeller kan skyldes ondartet sykdom. Og fordi når det gjelder slike ting, så er det naturligvis bedre med ti legeundersøkelser for mye, enn akkurat en for lite. 

Så jeg synes du skal stikke innom fastlegen ved anledning for å bekreftet at dette mest sannsynlig neppe har med sykdom å gjøre. Når du etter alt å dømme får den beskjeden, så er det jo også en bonus at du slipper å tenke mer på dette.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn