Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En gullig hevelse på penis

Spørsmål

Hei, Har en vortelignende utvekst på penisskaftet (ca 2 mm ut og 5 mm bred) og lurer på hva det kan være (se bilde). Har hatt den en del år men ikke tenkt så mye på det siden den ikke har gitt noen smerter. Har heller ikke noen grunn til å tro at det er kjønnssykdom. Lurer på om du kan se hva det er, og om det er noe jeg burde gjøre noe med? takk.

Mann 24
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Vanskelig å si sikkert hva dette kan dreie seg om, men siden den er så jevnt gullig tyder det nok på at den inneholder  noe av det samme som finnes i de små proppene som tetter porene igjen slik at det danner seg det som vanligvis kalles kviser på undersiden, en type fett eller talg er noe det mest sannsynlige. Hvis flere slike i løpet av en viss tid flyter sammen og organiserer seg til en som er noe større kan dette fortsette og resultatet bli det du har på penis, altså en ansamling med talg/fett nokså tett oppunder selve hudoverflaten. Slike formasjoner kan være litt ulike av natur og ha forskjellige navn og de kan, som du skriver, stå i fred nokså lenge. 


Snakk med fastlegen så gir han deg en henvisning til nærmeste hudlege som vil diagnostisere dette og fjerne hele saken;- her kan det nok være flere behandlingsalternativer. God bedring og lykke til !