Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Cystelignende struktur nedad på magen

Spørsmål

Hei! Har lagt ved bilde ang mitt spørsmål. Har rett over underlivet hatt noe som kan ha minnet om en fettkjertel(?) en stund(ca. 3 måneder). Har hatt dette rundt underlivet før og det har etterhvert har det gått bort uten spesielle plager utenom det estetiske aspektet. Som man kan se på bildet nå har den blitt større og miligens betent(?). Kan du bekrefte eller avbekrefte hva dette kan være? På forhånd takk! Er litt ubehagelig og gå me da jeg ikke vet hva det er, og ellers ser det ikke spesielt fint ut.

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Dessverre er det nok ut fra det tilsendte bildet ikke mulig å stille noen nøyaktig diagnose her, dertil trengs nærmere undersøkelse med forstørrelse etc. Etter all sannsynlighet dreier det seg om en cyste eller cystelignende utvekst som stammer fra hudens øvre deler., med navn som epidermoid cyste, epidermal nævus, epidermal inklusjonscyste, trichilemmal cyste eller også et atherom, som kan ligge litt dypere. Det er dertil flere å velge mellom.

Den riktige adressen er nok her en spesialist i hudsykdommer som vil kunne ta stilling til hvilken behandling som er den beste. Med mindre du bor i en av de større byene hvor det er lettere å komme til spesialist må du ha henvisning fra primærlegen din. Lykke til !