Bryst og føflekker

Spørsmål

1) Jeg er ikke gravid og ammer heller ikke. Men jeg har brystvorter som gjør utrulig vond. Bare jeg kommer borti så smerter det. Ikke sekret ut.

2) De siste månedene har jeg fått utrulig mange føflekker over hele kroppen. De er stortsett helt svarte på fargen. Er det normalt?

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

1) Det er merkelig hvis begge brystvortene er like ømme og vonde - kan det tenkes at du har et utslett eller hudplager som affiserer området rundt brystvortene? Man kan også tenke seg at huden din er generelt tørr og skjør og at det er mest tydelig på brystvortene hvor man jo er mer sensibel enn ellers. Små sprekker i huden kan gi sårhet og smerter, men at det skulle være helt symmetrisk er jo merkelig igjen. Jeg tror på ingen måte at dette representere noe farlig, men plagsomt er det jo selvfølgelig. Har du forsøkt å smøre med en uparfymert hudkrem? Kan det tenkes at det er noe tøy du bruker som huden reagerer på, enten allergisk eller pga mekanisk berøring?

Jeg kan dessverre kun gjette litt rundt dette, en endelig diagnose kan ikke stilles over internett. Du kan la fastlegen din undersøke brystene dine for å komme litt nærmere en forklaring. Hvis problemet nylig er oppstått kan du også avvente litt noen dager og se om det gir seg av seg selv evt med litt fuktighetskrem som hjelp.

2) Det er ikke normalt å få mange svarte flekker på kroppen og dette må du følge opp hos legen din. Det er lite sannsynlig at hudkreft debuterer på denne måten, men likevel skal det jo ikke være slik!! Kontakt legen din og få en vuirdering på hva dette er, hudplager kan jeg ikke diagnostisere sikkert over internett.

Lykke til!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-