Brannsår

Spørsmål

Hei. Min datter fikk et brannsår på størrelse med et lokk på en flux boks, ca 5 cm i diameter. Hun skrek ikke da dette skjedde og heller ikke siden. Har i det siste klagd på at dette gjorde vondt og når jeg skal skifte på det skriker hun Såret væsker bra, dette er nå to dager siden såret oppstod. Har hatt på sterile kompress men er redd det skal sette seg fast i såret når det skal gro. Har dere noe som dere kan anbefale å legge på istedet for kompress. Bør jeg kontakte lege? Jeg har ikke villet smøre på noe for det virker som det er mer smertefult for henne når jeg er litt borti rundt det. Hva skal jeg gjøre slik at det blir bedre for henne?

Sykdommer: brannsår

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er viktig at såret får gro uten at det setter seg infeksjon i det. Ofte bruker man en Flammazin-salve (fås uten resept på apoteket), som har en bakteriedrepende effekt. Hvis du har på dette før du har på kompress vil ikke kompressen sette seg fast. Alternativt kan du fukte en kompress med litt sterilt saltvann (fås også på apoteket) og legge på såret før du dekker med en tørr kompress over dette.
Du skriver ikke hvor gammel datteren din er, men hvis hun klarer å holde seg rolig og ikke ta på såret/skitne det til, kan det være lurt å la det få litt luft hver dag for at det skal gro litt fortere.

Hvis du er i tvil ber du fastlegen om å vurdere såret.

ps. Du skriver heller ikke hvor såret er. Brannsår i håndflater, fotsåler, nær ansiktet eller underlivet bør uansett vurderes av lege.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn