Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Botox-injeksjoner

Spørsmål

Hei!!
For to uker siden var jeg på en klinikk og fikk satt Botox i pannen, for første gang.Hadde masse rynker som gjorde at jeg så sint og mye eldre enn det jeg er. Behandleren kommenterte at jeg hadde kraftige muskler i pannen. Er fornøyd med resultatet i pannen, men veldig lite fornøyd med at øyelokkene har blitt veldig tunge. Kjenner at jeg har problem med å få øynene opp, og føler meg hoven rundt øynene.
Spørmålet mitt er om behandleren har injisert Botoxen feil???Eller er dette en bivirkning av behandlingen??
Var på etterkontroll idag og hun mente at noen responderte bedre på Botoxen enn andre, og uheldigvis for meg, fikk jeg virknig på plasser som absolutt ikke var ønskelig. Hun forklarte idag at Botox kun skulle settes i øvre del av pannen, og jeg er nesten sikker på at jeg fikk stikk rett over brynene. Har lest på nettet at tunge øyelokk kan være en sjelden bivirknig, som skal gi seg etter 1-2 uker. Behandleren mente at det var en veldig vanlig bivirkning, stemmer det?? Tror du denne behandleren kan "ha gjort en feil?"

Kvinne, 36 år

Svar

Hei!
Det er en kjent bivirkning at øyelokkene blir tunge. Det er også riktig at noen responderer bedre enn andre. Imidlertid kan det også være et utrykk for at injeksjonene er blitt satt feil. Dersom du fikk stikk rett over øyenbrynene kan det være forklaringen og det skal ikke gjøres. Jeg ville tatt opp dette med behandleren og spørre henne om du fikk injeksjoner der. Om dette er tilfellet har vi forklaringen. Det skal kun settes i øvre del av pannen. Plagene vil gi seg etter en til to uker.