Bivirkning av isotretinoin

Spørsmål

Hei! Jeg har begynt på isotretioin tabletter august 2018 pga akne. Gradvis opptrapping med 1, 2, også til 3 tabletter daglig. (Er 176 høy og veier 55kg) etter 4-5 dager med maksdose 3 tabl daglig fikk jeg perioral dermatitt. Det ble behandlet med Ery Max og forsvant. I ettertid har jeg slitt med eksem/utslett i munnvikene. På samme plassen som perioral dermatitt var. Utslettet er rødt, svir og flasser veldig. Når jeg fjerner flasset og smører meg med fuktighetskrem tar det bare 1-2 timer før det begynner å dannes flass igjen. Huden ellers i ansiktet/kroppen er fin, har ikke noe lignende noen andre plasser. Har prøvd behandling med mildison og daktacort uten å lykkes. Går foresten også på bare 1 tablett isotretion daglig nå resten av kuren. Bruker bare la roche posay effaclar H sin serie i ansiktet. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt problemet? Takk for svar!

Kvinne 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Jeg har konferert med vår hudlege Kjetil Guldbakke, og han sier følgende om ditt hudproblem:


"Dette ser ut som Perleche. Skyldes stort sett en gjærsoppinfeksjon. Er et vanlig problem under isotretinoin behandling. Kan bruke canesten morgen og kveld i 2-3 ukers tid. "


Canesten (klotrimazol) krem kan du kjøpe reseptfritt, så forsøk dette. Håper at dette kan hjelpe deg, ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-