Bitt av fuglelopper?

Spørsmål

Hei. Min sønn på 13 år fikk for noen dager siden utslett i et avgrenset område på ryggen. Utslettet klør. Se bilder. Ingen bedring på flere dager. Hva kan det være og hva bør vi gjør?Han har ikke vært ute i skogen eller gjort noe spesielt. På forhånd tusen takk.

Mann 13

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Jeg har sett på bildene du har vedlagt, og tenker følgende:

Hvis ikke det blir stadig flere og flere av disse prikkene, men er samme antallet hele tiden, hvilket jeg antar, siden du ikke forteller at det har spredd seg, blitt verre eller lignende, så er prikkene oppstått som følge av en engangs"hendelse", mest sannsynlig fuglelopper. Ingen hudsykdommer arter seg slik eller ser slik ut forøvrig: ca 10 stk tilnærmet like nupper/prikker, samlet i en liten klynge. Det at han ikke har vært ute i skogen, betyr ikke at det ikke kan være det. Katter bringer de ofte inn i hus, har dere katt? Hvis ikke kan det jo være at han har vært på besøk hos en kamerat, og sittet i en seng hvor en katt har vært.


Det eneste annet jeg kunne komme på, men som er mindre sannsynlig, er et herpesutslett. De sitter også i klynger, slik som dette, men ser ikke ut slik som på bildet. De starter som blemmer med væskefylt innhold, som det så går på hull på, og så blir det  væskende sår. De varer 1-2 uker fra de oppstår til sårene er tilhælet. Så om dette skulle få et slikt forløp, så kan det være en alternativ forklaring.


Men jeg gjetter altså på bitt fra fuglelopper, og det klør. Kløen lindres effektiv med et tynt lag med hydrokortisonkrem.


Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn