Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Betent talgkjertel eller hårsekk i lysken?

Spørsmål

Hei! I en periode har jeg vært plaget med en kul i området mellom underlivet og lysken (like i overgangen). Den er kanskje på størrelse med en stor peanøtt, er øm og ubehagelig. Jeg er litt usikker på når den oppstod, men den har vært der i flere uker. Kan det være at det trigges av en lokal irritasjon, som å sitte på sadelstol en hel arbeidsdag? Da dette ikke er noe jeg har opplevd tidligere, så er det klart at tankene begynner å spinne. Vil gjerne nevne at jeg ble diagnostisert med fibroadenom i brystet (diagnose via ultralyd og finnålsbiopsi) for ca. et halvt år siden. Etter dette begynte jeg å plages med at nippelen begynte å bli ekstremt tørr og sår. Kan dette ha en sammenheng? Burde jeg bli bekymret? Håper dere kan hjelpe!

Kvinne 26
Svar

Hei.


Den mest sannsynlige forklaringen på det du forteller om her, både ut fra beskrivelse og lokalisasjon, er at det er en liten (mulig) betent hårsekk eller talgkjertel i huden. Disse forsvinner ofte av seg selv, og de kan noen ganger bli er betente og danne en byll, som evt bør snittes hull på av lege for å tømme ut puss. Ser du at den blir større eller vondere, rød og varm, evt gul tupp, så kan du vurdere å oppsøke lege for dette.  Jeg ser ingen mulig sammenheng mellom denne kulen i lysken og fibroadenom i brystet, og heller ikke med din tørre nippel.

Dette med forbehold om at jeg ikke har sett kulen, naturligvis, men ut fra beskrivelsen din virker det svært sannsynlig at det er en uskyldig liten betent hårsekk eller talgkjertel.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-