Betent talgkjertel eller hårsekk i lysken?

Spørsmål

Hei! I en periode har jeg vært plaget med en kul i området mellom underlivet og lysken (like i overgangen). Den er kanskje på størrelse med en stor peanøtt, er øm og ubehagelig. Jeg er litt usikker på når den oppstod, men den har vært der i flere uker. Kan det være at det trigges av en lokal irritasjon, som å sitte på sadelstol en hel arbeidsdag? Da dette ikke er noe jeg har opplevd tidligere, så er det klart at tankene begynner å spinne. Vil gjerne nevne at jeg ble diagnostisert med fibroadenom i brystet (diagnose via ultralyd og finnålsbiopsi) for ca. et halvt år siden. Etter dette begynte jeg å plages med at nippelen begynte å bli ekstremt tørr og sår. Kan dette ha en sammenheng? Burde jeg bli bekymret? Håper dere kan hjelpe!

Kvinne 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Den mest sannsynlige forklaringen på det du forteller om her, både ut fra beskrivelse og lokalisasjon, er at det er en liten (mulig) betent hårsekk eller talgkjertel i huden. Disse forsvinner ofte av seg selv, og de kan noen ganger bli er betente og danne en byll, som evt bør snittes hull på av lege for å tømme ut puss. Ser du at den blir større eller vondere, rød og varm, evt gul tupp, så kan du vurdere å oppsøke lege for dette.  Jeg ser ingen mulig sammenheng mellom denne kulen i lysken og fibroadenom i brystet, og heller ikke med din tørre nippel.

Dette med forbehold om at jeg ikke har sett kulen, naturligvis, men ut fra beskrivelsen din virker det svært sannsynlig at det er en uskyldig liten betent hårsekk eller talgkjertel.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-