Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Betennelse i hårsekk

Spørsmål

Hei, Jeg er en mann på 35år som har hatt hofteplager det siste året. Det vil si at jeg antar at det er pga svake muskler i hoften, da symptomene blir betraktelig bedre når jeg har vært flink å trene over en periode. Det som der i mot har skjedd de siste ukene er at jeg la merke til at jeg hadde en kul i lysken som jeg tenker er en lymfeknute som hovnet opp pga betennelse i hofte regionen eller lignende. I tillegg så er det rødt/nesten et blåmerke på huden der kulen er.(se vedlegg)Nå den siste uken har den vel og merke vokst enda mer, og størrelsen er mellom en drue og en valnøtt. Jeg vet at dette kan være tegn til ting man ikke har så lyst å tenke på så dermed tenkte jeg at jeg skulle høre om dette er alarmerende, eller rett og slett kroppen som jobber med en litt slarkete hofte?

Mann 35
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og det du her lurer på, blårøde merket i lysken har absolutt ingenting med din hofte å gjøre. Det er en liten betennelse av noe slag, mest sannsynlig et inngrodd hår eller lignende. 

Denne kan gå over av seg selv, men den kan også bli større og vondere, eventuelt kan det ende med en liten byll med en gul topp. Skjer det, kan du stikke hull på denne med en steril nål og presse ut innholdet. Blir det ikke bedre av det, bør du isåfall vurdere å oppsøke lege for å få åpnet byllen ytterligere for å tømme ut innholdet og evt få antibiotika. 

Dine hofteproblemer har med sikkerhet ingenting med denne hudbetennelsen å gjøre, og vedvarer de, så kan du heller ta dette opp med legen din for å få kartlagt hva de skyldes. I din relativt unge alder er hofteleddsslitasje lite sannsynlig, så mest sannsynlig stammer smerten fra bløtvevet, dvs. muskler, sener eller slimposer, og det igjen er ting man kan bli kvitt.


Håper informasjonen er til nytte for deg. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-