Bekymret for hudkreft

Spørsmål

Er hypokonder. Har mye solskadet hud og mange solare keratoser. Ved nyttårstider begynte den ene å blø litt og det har utviklet seg noe. Såret er i dag ca 5-6 mm og jeg har søvnløse netter med hard angst. Gruer meg til å kontakte lege. Har legeskrekk. Har hørt at de fleste overlever dette. Vil jeg dø?

Svar

Hei! Du må ikke ta sorgene på forskudd. Solskadet hud, eller solar keratose kan lett blø pga hudforandringene. Det er kun en liten prosent av disse som utvikler seg til hudkreft. Jeg har ikke sett hudforandringene og kan ikke vurdere prognosen, men det er svært lite sannsynlig at du vil dø av dette.  Du må ikke grue deg til et fastlegebesøk og ikke tenk det verste. Slik du beskriver det, er dette noe som kan behandles.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-