Behandling av fet hud

Spørsmål

Hei!
Jeg er en kvinne på 35 år som fra pubertet har slitt med overdreven talgproduksjon. Dette gjør at jeg alltid glinser og ser svett ut i ansiktet og har da også masse hudormer og endel kviser til stadighet. Har forsøkt skinoren, differin og p-piller uten at det hadde noe effekt for noen år tilbake. Basiron har jeg brukt sammenhengende i flere år, da jeg føler det holder kvisene litt i sjakk, men den tørrer veldig ut huden. Har forsøkt opphold med denne, men ble da mye verre. Er det noe som kan redusere denne talgproduksjonen eller er dette noe jeg må leve med? Kjenner at dette sliter veldig på selvtilliten og begrenser meg veldig.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

Fet hud med mye talgproduksjon er vanlig. Det henger sammen med akne tilstanden. Mange er født med en slik tendens. Behandlingsmessig finnes det alternativer. Det høres ut som du har forsøkt mange av disse. Mest effektivt er A-vitamin kremer som differin eller airol. P-piller kan fungerer hos noen, men ikke alle.

Så hva bør du gjøre?
Jeg synes en hudlege bør se deg. Det finnes en medisin som heter isotretinoin som har svært god effekt. Mot fet hud alene, gis den ofte i lavdose. Denne medisinen kan vurderes av en hudspesialist, så du må henvises eller bestille deg en time for en slik konsultasjon. De vil her vurdere om du er kandidat.

https://www.oslohudlegesenter.no/isotretinoin-roaccutan--hid-13.html

Du må ha P-pille for å bruke isotretinoin. Jeg er sikker på du vil få god hjelp som løser problemet!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-