Barnefødsel og usikker føflekk

Spørsmål

Hei!
Jeg har en føflekk som er litt utflytende og mørkere på midten. Jeg har fått henvisning fra min fastlege for å sjekke/ fjerne den. Jeg er imidlertid gravid med termin om fire dager, og synes at dette blir litt mye å tenke på samtidig. Kan jeg avvente dette til babyen er noen måneder gammel? I en slik fase av livet føles dette spesielt viktig!

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kommer litt an på hvor mistenkelig hudflekken er, det kan jeg ikke vurdere uten å ha sett den selv.

Hvis det i verste fall skulle dreie seg om en ondartet føflekk ville det være ekstremt viktig å fjerne den så fort som mulig, og da kan noen måneder være det som gjør at det blir for sent. Jeg er klar over at du kanskje synes dette høres skremmende ut, men det er nok sannheten.

Jeg synes du skal spørre legen din. Hvis han sender deg til kirurg bare for sikkerhets skyld uten at det egentlig er mistanke om kreft så kan han kanskje gi deg et råd om du skal vente eller ikke. Hvis han synes den er suspekt på kreft så ville jeg ikke nølt med å få den bort.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-