Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Baby med utslett

Spørsmål

Hei. Gutten min på 11 uker har de siste dagene fått et stygt utslett, mest på armene. Har en liten prikk i ansiktet, og noen små prikker på magen. Beina er fine, littegrann tørre bare. Er så redd for at det kan være atopisk eksem? Hva kan jeg smøre med? Jeg fullammer.

Mann 1
Svar

Hei. Du har stilt spørsmål til vår barnelege, som dessverre ikke er tilgjengelig idag. Derfor vil du få kreditert dine utgifter til Lommelegen. Jeg er almenlege og ikke barnelege, og har sett på bildene du har vedlagt.

Det ser riktig hissig ut, og han er jo riktig liten, så jeg vil utvilsomt anbefale en reell legeundersøkelse her, i første omgang hos fastlegen. Et bilde vil som hovedregel ikke gi informasjonsverdi nok til å stille diagnoser på hudutslett, vanligvis må legen kjenne og ta på utslettet, se hele gutten og utslettets lokalisasjon osv.   Det ser veldig tørt ut, men om det faktisk er det, vil en jo kun kunne bekrefte ved å kjenne på det. Isåfall er det rikelig med fuktighetskrem som må til. En kan også få mistanke om atopisk eksem, spesielt på det bildet hvor en ser en hissig rød flekk i albuens bøyefure, som er en typisk lokalisasjon for atopisk eksem. Isåfall ville hydrokortisonkrem være riktig å smøre på, det lindrer fort, men igjen synes jeg altså at når gutten er så liten og utslettet så hissig, så skal diagnosen "kvalitetssikres" med en snarlig vurdering hos fastlegen. Dette er såpass uttalt at han bør få en ØH-time hos fastlegen, altså ikke vente på time. Det kan ikke et spebarn med hissig utslettet gjøre. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-