3 prikker på huden

Spørsmål

Vi er i Palma på ferie, mannen min har ila oppholdet siden tirsdag fått to blemmer over og på venstre rumpeballe, dessuten noe som ligner oppe på venstre øre. Har badet i sjøen. Røde, væskefylte og huden preller av over. Først kom en blemme, en ny i dag. Ømme å ta på, klør ikke.

Mann 48

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og kan nok ikke si noe med sikkerhet ut fra kun det ene bildet. Du forteller om totalt 2-3 små blemmer hvor huden etterhvert falt av. Det er svært lite å skulle stille noen diagnose ut fra, så mye vil nok avhenge av hvordan dette utvikler seg videre. Det vil si, om det kommer stadig flere blemmer, eller om de blir større, betente osv. Ofte er det slik at man først kan stille sikre diagnoser på hudforandringer, ved å observere over noe mer tid og se an utviklingen.

Det først jeg tenker på når jeg ser dette, er insektsbitt. Eventuelt kan en få mistanke om at det kan være noe infeksjon i disse også, f.eks. ved at han kan ha klødd på de. Derfor ville jeg ha smurt på en antibiotisk salve, om jeg var deg.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn