Utslett i ansiktet

Spørsmål

Hei! Jeg har fått en form for utslett på haka og lurer veldig på hva det kan være. Har fått det etter jeg flyttet til California. Var til legen her nede for haka og et utslett jeg hadde på ryggen, fikk beskjed om at det var sopp og fikk behandling deretter. Utslettet på ryggen forsvant, men det på haka er ikke blitt bedre. Det er nesten så det er små sår i huden, og huden er veldig tørr og ruglete, samtidig som det svir litt (men det kan også være pga hudprodukter jeg bruker, føler jeg har prøvd alt for å bli kvitt det). Har lenge trodd at det har vært et utbrudd ift kviser, men har aldri slitt noe spesielt med kviser, og syns heller ikke det ligner noe særlig på kviser jeg er kjent med hvert fall..

Kvinne 23

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Utslettet på haken fremstår ikke som noen soppinfeksjon. Det ligner mest på vanlig akne, som hos kvinner ofte kommer på hakeparti. Dette med hudormer som gjør huden ruglete og prikkete, og vanlig akne med infiserte og oppklorte sår. En alternativ diagnose man vil vurdere er perioral dermatitt, men her får man ikke hudormer slik du har på bildene.


https://www.oslohudlegesenter.no/utslett-i-ansiktet.html


Så hva bør du gjøre? 

Mest effektiv behandling er på resept. Mest brukt er antibiotika tabletter kombinert med reseptbelagte kremer mot akne. Oppsøk legen din igjen der du bor så kan dere sette opp en behandlingsplan. Jeg ville unngått irriterende og sterke hudprodukter samt skrubb som gjør huden tørr og flassete, og holdt meg til kun en mild rens fra apoteket. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn