Utslett etter voksing

Spørsmål

Var hos hudterapeut for å fjerne hår på ryggen ved hjelp av voks og 'tape'. Hårene ble mao revet av. Dette gikk forsåvidt greit uten de helt store smertene. Etter et par dagers til blusset det imidlertid opp utslett over hele ryggen. Utslettene ligner på kviser i tillegg til at de klør. Hva er dette og hvordan blir jeg kvitt det raskest mulig? Skulle nemlig på badeferie, men ser ut som jeg må trekke meg.

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Når du sier at dette likner kviser forstår jeg deg slik at det må være røde prikker/klumper, eventuelt med puss/verk i. Jeg tror nok aller helst at grunnen til at dette har dukket opp på ryggen er at det er kommet en infeksjon i hårsekkene der hvor håret satt. Alternativt har voksen stoppet igjen små talgkjertler og rett og slett lagd kviser.

Uten å ha sett utslettet ditt tror jeg vel at en badeferie vil være en god kur for huden din, sol og vann og luft vil hjelpe til å "rense" huden og ta knekken på infeksjonen. Hvis plagene er omfattende og gir deg mye ubehag, smerter eller bekymring, bør du la en lege ta en titt på forandringene, eventuelt kan du bruke noe bakteriedrepende salve på.

Håper du likevel får en fin ferie!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn