Rapamune og kviser

Spørsmål

Hei. Jeg bruker Rappamune etter en transplantasjon. Jeg har lagt om til et Sundt kosthold, men blir ofte "påtvunget" kaker og snop i familie selskap. Da får jeg kraftige med kviser(jeg blir 40). Er det en sammenheng mellom medesin-kake-kviser. Kan jeg høflig takke nei,og si med god samvittighet at for meg er det ikke lurt å spise søtsaker?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er en svært vanlig komplikasjon for Rapamune at det kan gi kviser og utslett som bivirkning. Mere enn en av 10 som bruker medisinen får dette (ref: felleskatalogen). Søtsaker som kake mm kan trigge et kviseutbrudd og du opplever det nok hyppigere pga medisinen. Du kan absolutt forsvare en slik forklaring som du nevner.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-