Problemkviser

Spørsmål

Heisann. Vil først takke for en ypperlig tjeneste. Videre rett på sak:

Jeg har hatt kviser i en lang tid, og må ærlig innrømme at de går meg voldsomt på nervene. Har litt kompleks ovenfor kviser, noe jeg forstår kan være vanskelig å ta seriøst. Jeg har brukt diverse preparater mot kviser, som Basirol (som jeg har brukt i 2 år - mer eller mindre hver dag), hudvann (samme produsent, usikker på produktnavn) og diverse andre "hjelpende" kremer og hudvann. Er det noen midler jeg burde prøve, eller bør jeg ta kontakt med hudlege?

Jeg skjønner at dette er mye en psykisk greie også, noe jeg til en viss grad kan håndtere. Derimot baserer hele inntektsgrunnlaget mitt seg på modelljobbing i mine kviseløse perioder - som blir stadig færre og færre.

En annen ting, da jeg ikke er laget av penger - hvor mye koster konsultasjon med hudlege, og hva vil en evt. behandling koste? Får man støtte til noe av dette, eller regnes dette som forfengelighet og strengt talt unødvendig?

Veldig takknemlig for svar, og ønsker lykke til med en informativ og hjelpsom side.

Medisiner: Basirol

Mann, 19 år

Svar

Hei!

I og med at du er avhengig av å være kvisefri i jobbsammenheng, synes jeg du skal konsultere en hudlege som kan gi deg spesialistråd og -behandling for dette problemet.

Hos en hudlege med refusjonsrett fra Trygdekontoret koster det kun egenandel på mellom 100 og 150 kroner for konsultasjon. Over hele landet er det ventetid hos de fleste "offentlige" hudleger, men legger du til litt mer penger kan du konsultere hudlege på private helsesentre med kortere ventetid. En konsultasjon koster typisk 700 til 1400 kroner på slike legesentre, men prisene varierer nok en del. I tillegg må du selvsagt betale for medisiner.

Du kan lese en fyldig artikkel om kviser ved å klikke på linken over til høyre.