P-piller mot kviser?

Spørsmål

jeg har veldig store problemer med kviser, det verste er at jeg ikke klarer å la være å klore på dem.. ofte er det så ille at jeg ikke tør å gå på skolen. jeg har hørt at det kan hjelpe å bruke en spesiell type p-piller, men jeg tør ikke å snakke med foreldrene mine eller gå til noen lege.. må man ta blodprøve da? jeg er utrolig redd for spøyter, og får panikk bare jeg hører ordet! dessuten er det så flaut å snakke med en lege..

Kvinne, 16 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for et spørsmål som angår mange! Jeg tror kviser i ansiktet er en av de vanligste grunnene til at unge mennesker ikke føler seg vel. Heldigvis finnes det god behandling mot kviser. Selv om du synes det er flaut å snakke med legen, synes jeg du skal ta kontakt for å få vurdert hva som er den beste behandlingen i ditt tilfelle. Husk at de aller fleste leger møter mennesker som sliter med et kviseproblem veldig ofte. Og, det er vanligvis ikke nødvendig med noen blodprøve for å vurdere kviser (og heller ikke for å få p-piller).

Det er riktig at det finnes noen typer p-piller som har gunstig effekt på kviser. Hvis du samtidig har behov for prevensjon kan dette være en god løsning.

Lykke til!

LES MER
Søk etter artikler om kviser på Lommelegen.no