Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Laser og akne

Spørsmål

Jeg tok fraksjonert co2 laser behandling mot akne arr for cirka 3-4 måneder siden og har noen spørsmål. Er fornøyd med behandlingen siden huden har blitt glattere, men den er fortsatt litt mer rød enn den var tidligere. Og rødheten fra tidligere akne er fortsatt veldig tydelig og har ikke hatt noen forbedring etter fraksjonert co2 laseren på rødheten. Bruker isotretinoin krem 2 ganger i uka, og fuktighetskrem før leggetid og SPF på morgenen. Hva kan jeg gjøre for raskere bli kvitt de røde flekkene etter aknen? Hvis det er noe som kan hjelpe at det går raskere enn 6-12 måneder+ å bli kvitt rødheten hadde det vært interessant. Karlaser? Resept C vitamin krem? Drar på fylla en dag hver helg, har dette noen betydelig påvirkning på helbredelsen av huden?

Mann 20
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. Fraksjonert co2 laser hjelper i hovedsak mot ujevnheter i huden og gjør ikke rødfarge bedre. Dette er også erfaringen din med at huden er blitt glattere. Noen kan oppløve rødhet etter behandlingen som varer i mer enn 4 måneder. Det vil alltid gå vekk med tid. 


2. Så lenge man holder seg helt akne fri vil rødfarge stort sett avblekes i løpet av 6-12 måneders tid. Hvis man ønsker å fremskynde prosessen kan en karlaser brukes. I min erfaring er det ikke "magisk", men gjør at rødheten demper seg noe fortere. Du kan høre med klinikken du går til om de har det tilbudet. Det er en rask og enkel behandling, med kort nedetid. 


3. Å bruke tretinoin krem 2 kvelder i uken er helt riktig behandling. Fortsett med det. Jeg tror ikke C vitamin vil utgjøre noen forskjell. 


4. Vær obs. på at du ikke får tilbake kviser. Hvis det er tegn til aktivitet i din akne bør man ha lav terskel for å gi isotretinoin en periode senere. 


5. Helgeturen påvirker ikke huden negativt. 


Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-