Kviser på rumpa

Spørsmål

Hei! På rumpa mi har jeg fått svarte små prikker/skorper. Og mange røde kviselignende prikker. De har vært der en stund. De klør ikke, og gjør ikke vondt. De er over hele rumpa. Hvis jeg peller på de, er det som skrorper jeg kan dra av, også blir det helt rødt under. Jeg lurer på hva jeg kan gjøre med dette, og hva det er for noe. Har lagt ved nærbilde.

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Beskrivelsen din høres ut som en akne tilstand, hvor man får akne samt åpne komedoner (sorte hudormer) i huden.

Beste behandling er på resept, og må vurderes av en lege først. Det er flere mulige behandlinger. Ved utbredt akne vil man vurdere tabletter som heter tetracyclin. Det kombineres da med en krem lokalt. Ved langvarige plager, der man ikke blir bra av annen behandling, er en tablett som heter isotretinoin veldig effektiv. Det skrives i hovedsak ut av hudleger.

https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-a-g-akne---kviser.html

Så hva bør du gjøre?
Jeg tenker fastegen er et bra sted å begynne. Hvis behov henvises du videre til en hudlege. Håper svaret var til hjelp, og er sikker på du vil få god hjelp med problemet.