Kviser i armhulen

Spørsmål

Hei. Har i en tid slitt med svie og noe rødhet i den ene armhulen. Det ser ut som små kviser uten puss. De svir når jeg tar på dem, men kan også kjenne dem ellers. Jeg må ærlig innrømme at jeg kan være litt rask med barbering, både med og uten skum, og bruker noen ganger maskin. Dette har nå vart av og på i 7-8 mnd. Ikke blitt værre eller bedre. Jeg har innimellom smurt på salven Bacimycin, og det har lindret der og da. Nå er jeg så lei av å ha dette, og siden jeg i tillegg også har litt helseangst, begynner jeg å bli litt engstelig. Har i dag skrubbet armhulen forsiktig, påført en varm klut før dette, og barberte med skum og høvel, for så å smøre på Bacimycin. Har ingen andre råd. Har ingen kuler i armhulen, er ellers ei frisk og rask 33 årig dame. Jeg innbiller meg nå at dette skyldes inngrodd hår, men ønsker å få en vurdering. Se bilde. Takk

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Den desidert vanligste årsaken til et kviseliknende rødt utslett i armhulen er follikulitt (hårrotsbetennelse). Barbering er en vanlig utløsende årsak. Tilsvarende hvis man barberer leggene, kan man få et rødprikkete utslett der. Du kan forsøke å vaske huden under armhulen med hibiscrub før barbering, og et par dager i etterkant. Det reduserer mengden bakterier i huden, og kan fungere godt forebyggende. Hvis det er uttalt problem vil en lege kunne vurdere å gi resept på et annet antiseptisk middel, eller hvis uttalt en antibiotika kur.

Å fjerne hårene med laser kan være et veldig godt alternative for deg. Det fungerer godt og reduserer mengden hår permanent.

Hvis du leser om tema finnes det en hudsykdom som heter hidrosadenitt. Her får man dypere kviser og biller I armhulene. Beskrivelsen din er ikke typisk.

Håper svaret var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-