Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Keratosis rubra pilaris facei

Spørsmål

Hei
Jeg er en mann, 50 år - som for ca 7-9 år siden fikk en diagnose Keratosis Pilaris Faciei eller Ulerythema. Øyenbryn er spesielt rammet ( tap av hår) også i form av røde kviser i panne senere 2 år. Jeg fikk vite at det er medisinsk ufarlig - og at det ikke finnes noen behandling. Stemmer dette ? Har forsøkt ulike typer kremer til ingen hjelp. Har forstått det slik at dette er en sjelden tilstand. Har vurdert å oppsøke hudlege på nytt for ny vurdering. Tilstanden her medført nedsatt livskvalitet og helseplager i perioder - da det er synlig i ansiktet. Har ingen andre sykdommer - og bruker ikke medisiner.

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Keratosis rubra pilaris facei er relativt vanlig, og noe vi ser ukentlig. Ulerythem er noe mer sjelden, og er rødhet ytterst på øyenbrynene. Tilstanden gir ikke røde kviser i pannen, og dette ville passet bedre med komponent av rosacea. .

https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-h-m-keratosis-pilaris.html

Hovedproblem med KRP er rødfarge i huden. Førstevalg i behandling er med laser. Synlige sprengte blodkar responderer veldig godt. Diffus rødhet i huden er vanskeligere, men vil også bli bedre. Du vil ikke få bort all rødfarge, men det kan som regel dempes betydelig. En vil trenge 2-4 behandlinger.

Mirvaso er en reseptbelagt krem som kan dempe rødhet kortvarig. Hvis du får "kviser i pannen" kan dette typisk behandles med tabletter.

Oppsøk en hudlege på nytt, så er jeg sikker på man kan få hjulpet deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-