Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Feil bruk av medisiner mot akne og/eller rosacea

Spørsmål

Sliter med roessea og akne i perioder. Fått antibiotikakurer som hjelper , men det kommer tilbake. Fikk nå sist kur på lymecylin 300 mg kapsel . Den fikk jeg også for flere år siden av hudlege. Jeg tok den 4 x om dagen. Nå fikk jeg en lik pakke og trodde jeg skulle ta den 4 x dagen , og så skulle jeg bare ta 1. Så jeg har tatt alt for mye. Ble oppdaget da jeg ble tom før jeg skulle ,og utslettet fortsatt er der. Ba om mer og fikk IKKE fornyet fordi jeg har gjort det feil. Nå er jeg stresset over dette, og synes det er vanskelig ovenfor legen. Han hadde skrevet 1 kapsel så jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å gjøre dette feil. Men det har jeg altså gjort . Helt feil. Jeg har tålt behandlingen godt. Hva nå? Kan jeg ikke få noe som hjelper mer mot dette? Jeg har blitt mye bedre, men det er fortsatt utslett og erfaringen min er at hvis det er igjen utslett så blusser det opp igjen ? Har du noe beroligende å si meg om feilen jeg har gjort blir jeg lettet ,og hvis du også har et godt råd om behandling videre blir jeg både lettet og glad. Hilsen pasient som gjorde feil-

Kvinne 27
Svar

Hei,


Forstår du er bekymret siden du gjennomførte behandlingen på en litt annen måte enn det som ble anbefalt. 


Du har endel spørsmål:

Har du noe beroligende å si meg om feilen jeg har gjort?

Jeg kan berolige deg med at dette du har opplevd ikke er noe uvanlig. Formidling om hvordan behandlingen skal gjennomføres er ikke alltid like lett. Jeg kan berolige deg med at det ikke var farlig at du tok så høy dose av lymecyklin. 


Hva nå? Kan jeg få noe som hjelper meg mot dette? 

Det finnes behandling som kan hjelpe deg. Det er ikke aktuelt å gi antibiotikabehandling mange ganger mot akne eller rosacea. Antibiotikaen vil hjelpe der og da, men når du avslutter behandlingen vil utslettet blusse opp. Ved akne  og rosacea er det aktuelt å bruke lokalbehandling med kremer og /eller salver som kan behandle og holde utslettet i sjakk: behandlingne mot rosacea  og akne er litt forskjellig.   


Håper dette var til noe hjelp for deg! Ønsker deg god bedring!