Dårlig hud i ansiktet

Spørsmål

Hei! Jeg sliter veldig med dårlig hud i ansiktet. Har nupper som ikke er som kviser. Dette har vært her i en lang periode og jeg har prøvd mange forskjellige rens-produkter uten hell. Det er spesielt på kinnene og haken, nå i det siste har det kommet i pannen også. Jeg har variert kost og vil si at jeg spiser nokså sunt. Er det noe jeg kan gjøre med dette for at det skal forsvinne? Må jeg oppsøke hudlege? Eller er det noe annet som hjelper?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi har veldig god og effektiv av akne plager i dag. Valg av riktig behandling vil avhenge av alvorlighetsgrad og type. Ofte kommer man ikke til mål med kremer, og kost betyr mindre enn mange tror. Jeg tror du er best tjent med å oppsøke en lege der du bor. Aktuelle behandlinger hos deg kan være:

1. Isotretinoin tabletter. Den mest effektive behandlingen vi har mot uren hud. Gir en del plager med tørrhet under behandlingen, men en høy prosentandel blir “kurert”

2. Tetracyclin tabletter. Et alternative ved betent akne, som gis over en periode på 4 måneder.

3. Det er en lang rekke kremer som behandler dårlig hud. Reseptfritt brukes ofte basiron. Kremer på resept er generelt mer effektive.

4. Hos kvinner brukes noen ganger P-piller som behandling.

Du kan lese mer på linken under:
https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-a-g-akne---kviser.html

Så hva bør du gjøre?
Jeg vil tilråde deg å oppsøke en hudlege der du bor. Da får man vurdert huden skikkelig, og satt op pen plan for å få dette i orden. Håper svaret var til hjelp!