Blått utslett

Spørsmål

Jeg har i lengre tid vært plaget med kviselignende utslettframvekst i området like over kjønnsorganet. Utslettene oppfører seg i begynnelsen som vanlige kviser, og ser også ut som det. Men etter en stund skifter de til blåaktig farge. Når det går hull på de, renner det ut enten en kviselignende væske eller en klarere væske. Det går svært lang tid før disse "kvisene" trekker seg tilbake. Det sitter igjen en blå-lilla flekk der de har vært. En av disse "kvisene" har jeg hatt svært lenge,over 1 1/2 mnd. Den klør av og til og i et lite område rundt er det hardt å ta på, under huden.Den har en blålilla farge.
Det er i området mellom navel og kjønnsorgan dette dukker opp.
Lurer på om det ikke er noe jeg kan kjøpe på apotek el andre steder som kan hjelpe til med å fjerne disse "kvisene".

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette er ikke lett å stille noen diagnose på uten å ha sett det selv, slike hudsykdommer kan man sjelden si noe sikkert om over internett.

Jeg tror nok helst at dette er en infeksjon med betente porer eller hårsekker, og at en av disse har blitt mer kronisk og ikke fått tømt seg ordentlig. Da kan det bli en kul som vedvarer og som kanskje også kan klø litt innimellom.

Hvis du barberer håret nedentil kan dette være forklaringen på at du får betent hud i området. Du bør vaske godt med varmt vann både før og etter barbering, og gjerne bruke litt aftershave gel i området slik at porene lukker seg etter barbering. Bruk luftig undertøy for å unngå mye svette og fuktighet i området.

Jeg synes ikke du skal ha noe på dette bortsett fra nøytral fuktighetskrem uten at vi vet hva det dreier seg om. Derfor kan du vise dette til legen din ved en anledning. Det er helt sikkert ikke uttrykk for farlig sykdom.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn