Behandling av kviser og russetid

Spørsmål

Hei! Jeg har i det siste begynt å få en del små nupper i panne og kviser i kinn og hele ansiktet (er ikke så ille som det høres ut, men vil helst ikke ha noen kviser i det hele tatt) Jeg har gått på Yasmin i kanskje 9 måneder, og hadde stor effekt av dette i starten, men har følt at effekten har minsket i det siste. Jeg blir alltid verre om vinteren, men vil unngå dette i år. Jeg er russ i mai, og kan derfor ikke ta en iso kur, men vurderer å gå på tetrasyclin og epiduo i stedet. Jeg har tidligere som du vet, tatt tetracyclin kur før(vet ikke om jeg gjorde det flere ganger), og gått på iso to ganger. Planen min er om det går, å gå på tetracycliner til russetiden er ferdig, og så etter sommer evt ta en iso kur, da det da passer bedre. Vil bare ikke gå rundt med kviser nå, og er hvertfall redd for å bli veldig ille i russetiden, da jeg får kviser av alkohol.. Er det skadelig for leveren min å gå på tetracyclin kur igjen? Og kan jeg evt gå på den i 7 måneder (så jeg er fin i huden i russetiden)? Jeg føler meg ganske lost, for vil ikke bare gå på krem, da jeg føler jeg blir verre av dette. Er også veldig redd for å bli vedlig tørr og sår i ansiktet av epiduo. Takk for svar.

Kvinne 18

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. Det er ikke farlig å ta en ny tetracyclin kur. En normal kur vil vare opp til normalt sett maksimalt 6 måneder, men om det er 7 måneder utgjør det ikke noe problem. Tetracyclin fungerer bare når man tar medisinen, og har ingen langtidseffekt etter avsluttet kur. 


2. Man bør bruke epiduo ved siden av tetracyclin for å forhindre resistens, og at tabletten mister effekten. Et alternativ som er reseptfritt er basiron, som er mindre irriterende. Det holder å bruke den 2-3 dager i uken. 


3. Isotretinoin er en mye mer permanent løsning, og noe å se på etter avsluttet russetid. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-