Akne og behandling

Spørsmål

Hei. Min eldste gutt på 16 år har hatt arrdannende kviser. Han avsluttet en Isotretinoin kur for 1 1/2 år siden. Fikk da beskjed med hudlegen å bruke Epiduo i ett år etterpå. Nå har det som sagt gått 1 1/2 år og han bruker det fortsatt daglig da kvisene kommer dersom han ikke bruker Epiduo på noen dager. Ikke sånne kviser som før kuren. De er mindre og lager ikke arr. Er det greit for han å fortsette å bruke Epiduo fremover? Og hvor mange år er det greit å bruke den? Tusen takk for svar.

Mann 16

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Det er veldig bra at sønnen din respondert noe på isotretinoin behandlingen han fikk for kviser, akne. Noen få vil være plaget av akne i en periode etterpå, da virkningen kan komme sent. Hvis Epiduo fungerer bra, og han ikke er vesentlig plaget, kan dette brukes langvarig. Naturlig forløp for akne er at det bedres etter puberteten. Hvis det viser seg at han får forverring av tilstanden kan det være aktuelt med annen behandling enn Epiduo. Da er det lurt å kontakte legen din.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-