Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Solskade

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på snart 59 år som har en rød flekk på venstre kinn. Jeg har hatt den i 1 - 1,5 år men det ser ikke ut som om den blir borte. Huden er veldig tynn og rød der og det virker som om den er blitt litt større. Noen ganger kan den «flasse» litt og virke litt sår. Jeg er begynt å bekymre meg for at dette kan være hudkreft når den aldri forsvinner igjen. Den blør ikke men den kjennes litt sår ut ved berøring. Jeg sender med noen bilder som jeg håper du kan se på. Vet ikke om de er klare nok til å se hva dette kan være. Jeg bruker Carbaderm hudkrem med 10 % karbamid i ansiktet. Er det Ok eller redet noe annet jeg bør bruke?

Kvinne 58
Svar

Hei,

Du har en ru flekk på  kinnet, den er rød og du beskriver at den flasser litt og virker litt sår. Det kan være flere årsaker til dette. 


Bildet du har lagt ved viser denne røde flekken. Den er velavgrenset. Jeg ser også at du har en lys hudtype. Det er vanskelig for meg å gi deg en helt sikker diagnose. Jeg tenker at forandringene kan passe med en solskade, en solvorte. Det kalles også aktinske eller solar keratose. Solare keratoser kan utvikle seg til hudkreft. Se denne lenken.


Aktinske keratoser er lokale celleforandringer som kommer på områder som har vært utsatt for mye sollys gjennom alle år.  Huden husker nemlig all sol man har vært utsatt for. Slike aktinske keratoser må undersøkes og behandles. De kan behandles med kremer, frysing (kryoterapi) eller med fotodynamisk terapi (PDT).  


Det er ok å smøre fuktighetskrem på flekken din. Men fuktighetskrem vil ikke behandle denne. Jeg synes du bør få flekken din undersøkt av legen din eller av hudlege, da vil du få riktig diagnose og riktig behandling. 


Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-