Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skin tags

Spørsmål

Hei,
i dag tidlig da jeg dusjet så jeg at det blødde litte grann ved roten av en liten skin tag jeg har hatt lenge i/ved armhulen. Kan nok skyldes at jeg gjennom påskeferien har vasket med vaskeklut da vi var uten dusj og at jeg da har gnikket mer enn normalt i området.
Kan det blø fra slike godartede skin tags dersom de blir mekanisk irritert en liten periode, og det uten at det skal bety noe farlig? Nå ga riktignok denne blødningen seg relativt raskt, slik at rødheten man kan se på bilde1 og bilde2 er rester fra denne blødningen tidligere i dag.
Ut fra vedlagt bilde1 og 2, kan det stemme at dette mest sannsynlig er skin tag?
Har tidligere vist tilsvarende hud tager/filler til hudlege som ga diagnose benigne skin tags. Bilde3 og 4 er av tilsvarende fliker jeg har i armhulene.
Har legetime hos fastlege på mandag, og hadde da tenkt jeg kunne vise denne tagen i samme ærend. Kan fastlege ganske sikkert se om slike er noe farlig/hudkreft, eller om det er en uskyldig og trygg skin tag? (Er dette noe de ofte ser)
For øvrig, da jeg kom hjem fra jobb, var det ikke mye igjen av denne lille hudfliken. Bare en liten bump med litt størknet blod på, så den har nok blitt noe slitt bort av klærne ila dagen. Den lille bumpen kunne jeg bare knipse av med neglene og renset godt med klorheksidin.
Uansett tenker å vise område (Bilde5 og 6 ) til lege på mandag. Hvis dette blir seendes fint ut fremover, eller at det skulle komme en tilsvarende tag som man tydelig ser er en skin tag; kan jeg da anta at dette er trygt?
Bør legen ta biopsi av det lille området der skin tagen lå (Bilde5 og 6) gitt handlingsforløp som jeg har beskrevet, eller høres dette ufarlig ut? (Regner med det ikke er hensiktmessig å ta vare på den bumpen jeg knipset av uansett)
Regner med at når det bare blør litt etter noe irritasjon, for så å bli fint igjen, så er det et godt tegn?
For fremtiden, kan slike tager event. trygt fjernes med saks hos lege, event. at den faller av av seg selv etter hvert ved slitasje?
Takk

Svar

Takk for spørsmålet ditt.

1. Godartede skin tag kan blø hvis man har klødd på dem. Skin tags har som regel en liten blodåre i midten.

2. Bilder og beskrivelse høres ufarlig ut. Er dog ikke mulig å gi sikre vurderinger fra bildene. Tilråder du lar legen din se på området på mandag, og kun ta på litt klorheksidin og fuktighetskrem over helgen. Din fastlege vil som regel kunne fastslå hva dette er ved undersøkelse. Hvis det er usikkerhet kan man ta en biopsi eller la en hudlege se på det.

3. Hvis du har mange skin tags kan disse alle enkelt fjernes på noen få minutter hos en hudlege med forsiktig brenning (hyfrecator).

Info om skin tags: http://oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-skin-tags.html

Med vennlig hilsen
Kjetil Guldbakke

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-