Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Noe som ligner en føflekk på penis

Spørsmål

Hei! Jeg har nylig fått noe som ligner på en føflekk på penis. Litt på siden midt mellom tupp og rot. Jeg er litt usikker på om dette burde sjekkes nærmere eller ikke. Den dukket opp ganske fort. Den er avlang og ligner som sagt på en føflekk, selv om jeg ikke er sikker. I tillegg har jeg fått en veldig liten formørkning på penis, men dette kan være blodårer siden den er rett ved en blodåre.

Mann 20
Svar

Hei,

Det er veldig bra at du følger med på huden din og nye forandringer. Du har oppdaget en ny flekk. Du har ikke lagt ved bilde slik at mine tips og råd baserer seg på den informasjonen som du har skrevet.

Det er ikke uvanlig med føflekker på penis. Føflekker kan komme alle steder på hud og slimhinner. Det er lurt å følge med denne flekken som du bør følge dine andre føflekker. Det første du må gjøre er å sammenlikne flekken din med de andre flekkene hos deg. Er flekken ganske lik de andre er det bra. Hvis flekken skiller seg veldig fra de andre flekkene, eller om den endrer seg, er det lurt å undersøke flekken nærmere. 


Flekker som må undersøkes nærmere av lege har vanligvis noen spesielle trekk. Når man undersøker flekker benytter man seg av ABCDE kriteriene. A: Asymmetri: Deles flekken i to er ikke delene et speilbilde av hverandre. B: Border(begrensning): Flekken har en ujevn begrensingen til huden rundt. C: Colour (farge): Flekken er ujevnt pigmentert og/eller det er områder som er mørke til svarte. D: Diameter: Flekken er større enn 6 millimeter. E: Evolution (Endring). Flekken har  endret seg over tid. 


Fortsett å følge med og ved endringer må du ha lav terskel for å kontakte legen for å få flekken undersøkt.


Håper dette var til litt hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-