Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe i føflekk. Kan det være hudkreft.

Spørsmål

Kløe i føflekk. Har en føflekk som har en forhøyning i huden. Føflekken er på venstre underarm. Har begynt å klø ved ujevne mellomrom. Ikke noen intens kløing, kun litt irritabel. Må jeg være bekymret for hudkreft?

Mann 48
Svar

Hei,

Når du tenker på mulig hudkreft i en føflekk så er det føflekkreft du tenker på . Kløe i en føflekk er ikke et vanlig symptom på føflekkreft. Du har lagt ved et bilde av din underarm som viser to mindre lys pigmenterte flekker.

Siden du opplever å få plager fra flekken din er det lurt å granske den nærmere og vurdere flekken med dine andre flekker. Ligner flekken din dine andre flekker så er det et godt tegn. Er flekken annerledes må du vurdere den ekstra nøye. Du kan da benytte deg av ABCDE kriteriene. A: Asymmetri: Deles flekken i to er ikke delene et speilbilde av hverandre. B: Border(begrensning): Flekken er ujevnt begrenset til huden rundt. C: Colour (farge): Flekken er ujevn i pigmenteringen. D: Diameter: til flekken er over seks millimeter. E: Evolution (Endring):Flekken endrer seg. Informasjonen og bildet gjør at jeg tenker at det mest sannsynlig er en normal flekk. 

Siden du plages av kløe er det lurt å smøre armen inn med fuktighetskrem morgen og kveld. Fuktighetskrtem kan du kjøpe på apoteket. Kanskje det vil lindre plagene? Det er lurt å følge litt ekstra med på denne flekken de neste månedene. Fortsetter den å endre seg, bør du ha lav terskel for å kontakte lege for å få den undersøkt. 

Håper dette var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-