Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Influensa reaksjon på krem

Spørsmål

Jeg hadde underlivskreft i 1992, ble frisk, lungekreft med operasjon av v. Lunge i13 år siden. Har nå to små kreftmerker i ansiktet og fikk av hudlege kremen zyclara 3.75 Denne brukte jeg i 10 dager , men fikk masse bivirkninger, som influensa følelser, stikking i huden over hele kroppen osv. Sluttet med medisinen i dag. Det jeg lurer på er Hvilke virkning denne kremen i disse dagene har hatt på kroppen min, negativ eller positiv.? Kremen skulle jo øke immunforsvaret.!

Kvinne 79
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Virkemåten til kremen er å stimulere immunforsvaret lokalt i huden. Denne aktiveringen gjør at kroppens eget immunforsvar angriper celleforandringer kreftceller. Som del av denne "aktiveringen" og "økte immunforsvaret" dannes det noen ganger signalmolekyler (såkalte cytokiner) som  også gir en influensa liknende følse. Litt det samme som skjer når kroppen motvirker en infeksjon. De fleste opplever kun irritasjon lokalt i huden, men influensa følelse er ikke en uvanlig bivirkning. 


Det er ubehagelig når det skjer, men ingen fare i det hele tatt, eller noe du skal bekymre deg for. Vanligvis går det over i løpet av noen dager. Gi tilbakemelding til hudlegen din så de er informert, og så få en videre behandlingsplan og kontrolltime hos hudlegen din. 


Håper svaret var til hjelp!