Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Føflekker og laser

Spørsmål

Hei! Jeg fjernet 4 føflekker forrige uke med CO2 laser, men angrer nå da jeg ikke satt meg ordentlig inn i farene ved fjerning av føflekker på denne måten på forhånd. Føflekkene ble undersøkt raskt først med dermatoskop, før de ble fjernet med laser. Nå lurer jeg veldig på hva som kan skje hvis det faktisk var kreft i en av føflekkene. Hvordan vil laser i så fall ha påvirket en slik føflekk? Burde jeg dra til hudlege når skorpene har falt av? Legen som gjorde det var ikke hudlege.

Kvinne 22
Svar

Hei! 

Forstår at du er bekymret. Du har fjernet fire føflekker med Co2 laser. En slik laserbehandlingen ødelegger vevet, og det er ikke mulig å undersøke føflekken i etterkant.  


Hvordan vil laser i så fall ha påvirket en slik føflekk? 

Det er bra at føflekkene ble undersøkte før de ble fjernet. Da har legen vurdert om det kan være muligheter for at det er et melanom. Det er lite som tyder på at laserbehandling av føflekker fører til at de utvikler seg til melanom (føflekk-kreft). Bruken av lasere til å behandle føflekker anbefales ikke siden man ikke kan undersøke føflekken ved vevsprøvetaking. 


Burde jeg dra til hudlege når skorpene har falt av?

Jeg synes ikke du trenger å dra til hudlege når skorpene er falt av. Det du kan gjøre er å følge med på områdene der føflekkene ble fjernet og ta kontakt med lege om det er noen endringer i arrområdet. 

Oppsummert tenker jeg at dette kommer til å gå fint, men anbefaler deg ikke å fjerne føflekker med laser i fremtiden. Det er viktig å følge med på flekkene dine og ta kontakt med lege om du merker endringer. 


Håper dette var til hjelp for deg. Ønsker deg lykke til.



Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-