Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Føflekk er ikke fritt fjernet

Spørsmål

Hei, Teresa. Jeg fikk fjernet en føflekk på ryggen, og fikk svar at den var godartet\ intradermal nevus, men ikke fritt fjernet og hvis den gror igjen så må jeg fjerne den på nytt. Jeg er veldig bekymret . Bør jeg til kirurgisk behandling med det samme ellers må jeg vente at den event. gror igjen? Takknemlig for svar.

Mann 42
Svar

Hei,


Du har fjernet en føflekk som var en intradermal nevus som er godartet. Det betyr at er en normal føflekk er fjernet. Den var ikke helt fritt fjernet. Det betyr at det er noe igjen av føflekken, i kanten av arrområdet. 


Årsaken til at legen din ber deg følge med på dette området er fordi det er igjen en liten del av en føflekk her. Siden det er en liten del av en føflekk her, må du følge med på dette området slik som du følger med på alle de andre flekkene dine. Som med alle flekker: Hvis det er endringer i flekkene dine bør du kontakte legen din for undersøkelse. 


Til ditt spørsmål:

"Bør jeg til kirurgisk behandling med det samme eller må jeg vente til den event gror igjen?" Du trenger ingen kirurgisk behandling nå. Men du må følge med på området  som du følger med dine andre flekker. 


Håper dette var til noe hjelp for deg og ønsker deg en fin sommer!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-