Vedvarende utslett

Spørsmål

Hei,
var på feriei april og hadde beskyttet sex , men ubeskyttet oralsex.

Kommer tilbake og det går 7-10 dager og jeg begynner å få et utslett på penis.
Det har vært flere "stadier" hvordan dette har utviklet seg.

1. startet med røde flekker under glans. Type 1 til 1,5 cm i diameter og lengde. (Uke 1 til 3-4) (bilde1)
2. Utviklet seg så til røde prikker på penishodet (4-5 til 10) (Bilde2)
3. Prikkene forsvant og fikk heller at store deler (oversiden) av penishodet ble veldig rødt. (10-)
4. Går så frem og tilbake mellom litt rødt og veldig rødt (fra sommer til og med i dag) (bilde3)
5. 1 gang hatt hovent urinrørsåpning

Selv medisinert med 5-6 uker: canesten. Prøvde så 3-4 uker med Daktacort før jeg oppsøkte legen.
Resultat: Rødheten roet seg første uken, for så å komme tilbake til full blomst så fort jeg sluttet.

Prøvd Locobase fuktighetskrem i flere mnd (3-4). Prøvd Eau Thermale Avene (Cicalfate) i 3-4 mnd. Uten at det har faktisk gjort noe annet enn å "holde det i sjakk", ikke fått noen forbedring kun litt forverring.

Hvis jeg onanerer eller utsetter den for noe som helst av "mekanisk" påkjenning så blir penishodet ildrødt. Særlig der det kommer i kontakt med sæd eller urin. Hvis jeg studerer penishodet når det er erigert så ser jeg tilfeldige røde "elver" av ekstra betente linjer på penishodet. Rundt åpningen på urinrøret har det alltid vært litt verre (rødt).

I ren desperasjon nå fordi det ble bare verre og verre så startet jeg på Apolar (desonidum) for å se om det hjalp (ikke snakket med lege) (4 dager). Det røde på penishodet ser ut til å dempe seg veldig fort,får faktisk noe som ligner på et normalt penishode. Men jeg få nå tilbake de røde flekkene under glans (bilde1 - tatt i dag)

Fastlegen:
testet for Klamydia, bakteriell infeksjon i urinrøret og gonore.negativ. fikk henvisning.
Hudlege:
Sa det lignet "mekanisk" påkjenning. skulle prøve en vanlig hudkrem med sukralfat. Hjalp ikke!

Hva er dette og hva gjør jeg nå som ingenting gjør det bedre!?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Fint du har sjekket deg for seksuelt overførbare sykdommer, og at de er negative. Ved gjentagende utslett slik du beskriver er det flere mulige årsaker. Hva gjelder årsak er det ikke mulig å si sikkert fra beskrivelsen, men kan dele noen tanker. Mekanisk påkjenning kan gi irritasjon. Vi ser også mange som starter å bruke kremer for et problem, og dette kan noen ganger være årsak i seg selv. En ting man kan utelukke er prostatitt. Det er en tilstand som kan gi irritasjon i urinrørsåpningen og noen ganger utslett. Hva gjelder hudsykdommer er psoriasis og seboreisk eksem en tilstand som kan opptre slik.

2. Du kan forske å ikke bruke noen kremer i hele tatt. Hold området helt tørt, evt. sov med forhuden trukket tilbake hvis du får til det. Huden vil da bli noe tykkere og kan tåle friksjon bedre. Hvis du trenger fuktighetskrem forsøk å bytt alt du har til en mild krem fra apoteket. En svak kortisonkrem som hydrokortison har en betennelsesdempende effekt og lindrer betennelse i huden. Det er ufarlig å bruke i korte perioder, men skal ikke brukes fast.

3. Ved gjentagende utslett, rødhet, spesielt svie og evt. blemmer i huden bør man få tatt en herpes prøve. Det må tas fra huden når man har utslettet (liten pinne). Biopsi tas av hudlege for langvarig utslett.

Hvis utslettet vedvarer ta en kontroll hos hudlegen du har vært hos som oppfølging. Hvis svie gå innom fastlegekontoret og få levert en herpes prøve der.

Håper svaret var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-