Utslett

Spørsmål

Hei.

Jeg har i lang tid mistet ett tynt lag av hud i håndflaten, spesielt høyre. Det har variert i mengder. Men nå har jeg også fått et utslett på den høyre foten, på innsiden, like ved ankelen.

Jeg gikk til legen og har brukt Hydrokortison i ca 10 dg.Utslettet på benet har noen røde/mørke prikker i seg.

Men det som nå er verst er at utslettene i håndflatene er blitt mye mere betydelige, og også masse røde/mørke prikker som ligger innkapslet i huden. Fortsatt er det spesielt høyre håndflate som er verst.

Jeg har også etter starten av bruk av Hydrokortisonen flere ganger fått røde utslett/nupper på lår, men de kommer og går.Samtidig som jeg føler at det til stadig er uro i huden flere plasser, under høyre arm bla.

Jeg vet ikke om dette har noe sammenheng, at det er en reaksjon fra salven eller hva. jeg vet ikke om det er eksem eller sopp.

Jeg var senest i dag på et lokalt apotek, de ba meg prøve salven også i håndflaten. De nevnte også at det var veldig viktig at jeg vasket meg på hendene etter å ha smurt på salve.

Mann, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Dessverre må jeg si til deg som til så mange andre som stiller spørsmål om hudplager og utslett pr internett, at dette med hudforandringer muligens er det vanskeligste medisinske spørsmål å gi noen fornuftige råd eller svar om på nettet, da man som lege da ikke har tilgang til den informasjon man trenger for å stille en diagnose nemlig det å få se utslettet eller hudforandringen.

Og uten å vite hva dette er / hvilken diagnose vi snakker om, så er det også vanskelig for ikke å si umulig, å gi spesifikke råd om behandling og tiltak, da disse jo avhenger av hvilken tilstand vi snakker om.

Jeg kan følgelig ikke svare deg på om dette er en "reaksjon fra salven", om det er "eksem eller sopp" slik du spør om. Jeg kan heller ikke si noe sikkert om der er sammenheng slik du spør om, med din tendens til nupper på lårene, og de hudforandringene du har på hender og ankler.

Jeg kan ihvertfall si en ting sikkert uten en diagnose skal du heller ikke gå rundt å smøre deg med hydrokortison, da dette kan forverre enkelte tilstander.
Men da du var hos legen din og fikk hydrokortison, jeg ville da tro at legen hadde noen tanker om hva dette var, ut fra det at legen faktisk igangsatte en behandling med hydrokortison ?
Spurte du legen om hva dette kunne være ? Hvis ikke bør du gjøre det.
Det kan jo godt være legen din som så utslettet, kom frem til en diagnose, men at informasjonen til deg om dette, sviktet et sted på veien, eller ble forglemt.

Jeg synes også at dersom du ikke blir bedre nå etter 10 dager på hydrokortison, så bør du heller oppsøke legen din påny og si at du ikke ble bedre, og få legen enten til å revurdere diagnosen / behandlingen, evt henvise deg til en hudlege.

Å stille en diagnose på dine hudforandringer kan jeg ikke gi meg inn på, da det ville bli ren gjetning uten å undersøke deg, og gjetninger har du ingen nytte av :) !

Ønsker deg imidlertid lykke til og god bedring, håper du i det minste har fått litt tips til hvordan du kan forholde deg videre til dette og hva du kan gjøre.

God sommer !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn