Tolvon og hud

Spørsmål

har brukt tolvon i flere år - 3/4 tabelett 10 mg hver kveld -
kan det ha en sammenheng med medisinen - hva kan jeg bruke istedet for Tolvon. Tykk hud som sprekker - veldig plagsomt.

Relevante sykdommer/medisiner: eksem på hender og føtter - atopisk eksem
sier legene - fikk det for 2år siden

Kvinne, 55 år

Svar

Hei!

Utslett er anført som en mulig bivirkning av Tolvon, men det er ikke holdepunkter for at denne medisinen gir mer hudbivirkninger enn andre medisiner - og så og si alle medisiner har utslett som en potensiell bivirkning.

Tykk hud som sprekker er neppe bivirkning av Tolvon. Å bytte ut Tolvon med et annet medikament er selvsagt mulig, men det kommer jo an på hvorfor du bruker medisinen i første omgang. Hvis du bruker den som sovemedisin kan den feks byttes ut med lette sovemedisiner som Stilnoct - men slike medisiner bør bare brukes i korte perioder. Mangeårig bruk av Tolvon har sannsynligvis en annen bakgrunn. Dette må legen din avgjøre, alt ut fra årsaken til at du tar medisinen.

Hudsykdommen din kan jeg vanskelig diagnostisere over internett, men atopisk eksem som debuterer i voksen alder er ikke like vanlig som debut hos barn. Kan det være kontakteksem fordi du utsetter huden for mye fuktighet eller kjemikalier?